Vejce se sýrovým krémem a kaviárem

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
64 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
128 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy.
  • 2
    Ke žloutkům přidáme tavený sýr, měkké máslo, sůl, zázvor a chilli. Elektrickým šlehačem vyšleháme krém, který pak dosolíme podle chuti. Omyjeme pažitku, petrželku kudrnku, ze které otrháme lístky a odložíme je na ozdobu. Drobně pokrájenou pažitku zamícháme do krému.
  • 3
    Půlky vajec ozdobíme sýrovou pěnou, červeným kaviárem, petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.