Vejce se sýrovým krémem a kaviárem
20 min.
Ingredience
- 10kusůVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 280gramůSýr smetanový tavený 45%
- 250gramůMáslo čerstvé
- 2špetkyZázvor mletý
- 2špetkyChilli koření mleté
- 2špetkySůl
- 1,5lžícePažitka
- 1lžícePetržel kudrnka
- 35gramůKaviár
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
64 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
128 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 110 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy.
- 2Ke žloutkům přidáme tavený sýr, měkké máslo, sůl, zázvor a chilli. Elektrickým šlehačem vyšleháme krém, který pak dosolíme podle chuti. Omyjeme pažitku, petrželku kudrnku, ze které otrháme lístky a odložíme je na ozdobu. Drobně pokrájenou pažitku zamícháme do krému.
- 3Půlky vajec ozdobíme sýrovou pěnou, červeným kaviárem, petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.