Vejce se žampiony, kyselou smetanou a sýrem
20 min.
Ingredience
- 20gramůCibule
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůSýr Čedar - tavený
- 0,25litrHovězí vývar základní
- 4kusyVejce slepičí
- 50gramůŠunka dušená
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 0,13litrZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
480 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme žampiony nakrájené na plátky, sůl, pepř a dusíme doměkka.
- 2Natvrdo uvařená vejce oloupeme na nakrájíme na plátky.
- 3Žampiony a vejce prokládáme do vymaštěných formiček a poslední vrstvu zalijeme osolenou kyselou smetanou s rozšlehaným vejcem.Navrch dáme plátek taveného sýru se šunkou.
- 4Zapečeme v troubě asi 10 minut.
- 5Podáváme s banketním pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.