Vejce se žloutkovým krémem a ořechy
25 min.
Ingredience
- 10kusůVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 250gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaPepř bílý
- 2špetkySůl
- 1lžičkaHořčice
- 0,5lžíceMajonéza
- 150gramůSýr Niva 50% - tavený
- 1lžíceKerblík
- 100gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3777 kcal
Bílkoviny
115 g
Tuky
366 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 110 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy. Přidáme k nim změklé máslo, sůl, čerstvě pomletý bílý pepř, hořčici, majonézu, sýr Nivu a elektrickým šlehačem vyšleháme lehký krém.
- 2Omyjeme lístky kerblíku. Půlky vajec ozdobíme žloutkovým krémem, ozdobíme lístky kerblíku, vlašskými ořechy a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 24. 4. 2017
Vejce se žloutkovým krémem a ořechy
Výborný tip 😁