Vejce v bílé omáčce
15 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 5gramůPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMouka polohrubá
- 0,5kusCibule
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
284 mg
Cukr
977 mg
Postup přípravy
- 1Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Po částech ji zalijeme mlékem, osolíme a povaříme asi 10 minut.
- 2Nakonec přidáme natvrdo uvařená, na plátky nakrájená vejce, pokrm posypeme sekanou petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.