Vejce v kelímcích s drůbežími játry
20 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1hrstPetržel - nať
- 1šálekJátra kuřecí
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceSýr Eidam cihla 30%
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
13 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
276 mg
Cukr
977 mg
Postup přípravy
- 1Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme důkladně nasekanou petrželovou nať, pokrájená játra, osolíme, podusíme, odstavíme z ohně.
- 2Na dno kelímku vložíme čtvrtinu jater, rozklepneme vejce, osolíme, přidáme lžíci smetany. Posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme máslem.
- 3Vaříme ve vodní lázni 8 až 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 1. 3. 2016
Vejce v kelímcích s drůbežími játry
Doporučuji a dávám palec nahoru, co dodat.....snad jen, že jsem použila více másla než uvádí recept.🙂