Vejce v kelímcích s dušenými ledvinkami
20 min.
Ingredience
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1šálekVepřové ledvinky
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceSýr Eidam cihla 30%
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
12 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
276 mg
Cukr
977 mg
Postup přípravy
- 1Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme jemně nasekanou petrželovou nať, pokrájené ledvinky, osolíme, podusíme a odstavíme z ohně.
- 2Na dno kelímku vložíme čtvrtinu ledvinek, rozklepneme vejce, osolíme, přidáme lžíci smetany. Posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme máslem.
- 3Vaříme v troubě ve vodní lázni 8 až 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.