Vejce v kelímcích se špenátem
20 min.
Ingredience
- 1hrstPetržel - nať
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1šálekŠpenát listový čerstvý
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceSýr Eidam cihla 30%
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme jemně nasekanou petrželovou nať, špenát, osolíme, podusíme a odstavíme z ohně.
- 2Na dno kelímku vložíme čtvrtinu špenátu, rozklepneme vejce, osolíme a přidáme lžíci smetany. Posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme máslem.
- 3Vaříme v troubě ve vodní lázni 8 až 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.