Vejce v sýrové majonéze
32 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůOlej stolní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusCitrony
- 1kusSalát hlávkový
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
40 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
489 mg
Postup přípravy
- 1Natvrdo uvařená vejce oloupeme a necháme prochladnout. Žloutek utřeme se solí a po kapkách přidáme olej.
- 2Připravenou majonézu okořeníme pepřem, citronovou šťávou a přidáme nastrouhaný sýr.
- 3Vejce podélně rozpůlíme, položíme na misku a přelijeme majonézou se sýrem. Obložíme listy hlávkového salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.