Vejce zapečená s těstovinami a květákem
70 min.
Ingredience
- 1kusPetržel - nať
- 1kusKvěták
- 0,5lžičkaSůl
- 6kusůVejce slepičí
- 1,25decilitryMléko polotučné
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 80gramůMáslo čerstvé
- 400gramůTěstoviny čtyřvaječné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
32 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku.
- 2Zředíme ji mlékem a troškou vývaru z květáku, rozšleháme a povaříme. Pak přimícháme 2 syrová vejce.
- 3Vymažeme máslem ohnivzdornou mísu, vložíme vrstvu vařených těstovin, na ně položíme na kostičky nakrájená uvařená vejce, růžičky květáku a zalijeme částí bešamelové omáčky.
- 4Každou vrstvu posypeme nastrouhaným sýrem. Poslední vrstvu nám tvoří těstoviny, pokropíme je bešamelovou omáčkou, posypeme sýrem a pak pokapeme zbylým máslem.
- 5Pečeme v troubě do roztavení sýru.
- 6Podáváme s bramborem nebo se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.