Vejce zapečená s těstovinami a květákem

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
32 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku.
  • 2
    Zředíme ji mlékem a troškou vývaru z květáku, rozšleháme a povaříme. Pak přimícháme 2 syrová vejce.
  • 3
    Vymažeme máslem ohnivzdornou mísu, vložíme vrstvu vařených těstovin, na ně položíme na kostičky nakrájená uvařená vejce, růžičky květáku a zalijeme částí bešamelové omáčky.
  • 4
    Každou vrstvu posypeme nastrouhaným sýrem. Poslední vrstvu nám tvoří těstoviny, pokropíme je bešamelovou omáčkou, posypeme sýrem a pak pokapeme zbylým máslem.
  • 5
    Pečeme v troubě do roztavení sýru.
  • 6
    Podáváme s bramborem nebo se zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.