Vejce zapečená v bramborové kaši

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
29 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
447 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a brambory rozšťoucháme. Přilijeme horké mléko, přidáme polovinu másla a vyšleháme hladkou kaši. Zapékací mísu vymažeme kouskem másla a rozprostřeme do ní bramborovou kaši. V kaši vyhloubíme 4 důlky a do každého rozklepneme 1 vejce, které osolíme. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme zbylým rozpuštěným máslem. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě, dokud vejce neztuhnou. Podáváme s hlávkovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.