Vejce zapékaná v žemlích

40 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
36 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    S žemlí skrojíme vršek a střídku vydlabeme. Uvnitř je potřeme máslem.
  • 2
    Oloupaná rajčata nakrájíme na kousky, do každé žemle dáme lžíci rajčat, osolíme, opepříme a rozklepneme vejce.
  • 3
    Naplněné žemle urovnáme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným s nasekanou cibulí a pokapeme osolenou smetanou. Zapečeme v troubě dorůžova.
  • 4
    Podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 29. 10. 2015
Vejce zapékaná v žemlích
Při ochutnání vajec zapékaných v žemlích jsem si připadala jako v nějaké kvalitní restauraci. Jídlo bylo vážně vynikající. První várku jsem ale připálila, takže pozor na vysoké stupně. Doporučuji péct na cca 200 C.