Vejce zapékaná v žemlích
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1šálekSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 4kusyŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
36 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1S žemlí skrojíme vršek a střídku vydlabeme. Uvnitř je potřeme máslem.
- 2Oloupaná rajčata nakrájíme na kousky, do každé žemle dáme lžíci rajčat, osolíme, opepříme a rozklepneme vejce.
- 3Naplněné žemle urovnáme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným s nasekanou cibulí a pokapeme osolenou smetanou. Zapečeme v troubě dorůžova.
- 4Podáváme jako teplý předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 29. 10. 2015
Vejce zapékaná v žemlích
Při ochutnání vajec zapékaných v žemlích jsem si připadala jako v nějaké kvalitní restauraci. Jídlo bylo vážně vynikající. První várku jsem ale připálila, takže pozor na vysoké stupně. Doporučuji péct na cca 200 C.