Vejce ztracená

10 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
99 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
1 g
Cukr
447 mg
Vápník
42 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu nalijeme do kastrolu, přidáme ocet, sůl a uvedeme do varu.
  • 2
    Vejce jedno po druhém rozklepáváme do šálku a nízko nad hladinou je vpouštíme do kastrolu. Pomalým varem vaříme asi 4 minuty.
  • 3
    Uvařená vejce vyjmeme děrovanou naběračkou a dáme do vody, aby neoschla.
  • 4
    Ztracená vejce podáváme teplá i studená s různými omáčkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 23. 10. 2015
Vejce ztracená
Rychlý recept za pár korun. Co víc dodat? Chuťově výborný…