Vejce ztracená
10 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 0,25litrOcet kvasný lihový
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
99 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
1 g
Cukr
447 mg
Vápník
42 mg
Postup přípravy
- 1Vodu nalijeme do kastrolu, přidáme ocet, sůl a uvedeme do varu.
- 2Vejce jedno po druhém rozklepáváme do šálku a nízko nad hladinou je vpouštíme do kastrolu. Pomalým varem vaříme asi 4 minuty.
- 3Uvařená vejce vyjmeme děrovanou naběračkou a dáme do vody, aby neoschla.
- 4Ztracená vejce podáváme teplá i studená s různými omáčkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 23. 10. 2015
Vejce ztracená
Rychlý recept za pár korun. Co víc dodat? Chuťově výborný…