Veka plněná houbami
45 min.
Ingredience
- 1kusVeka
- 1kusCibule
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 200gramůHouby čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1decilitrMléko polotučné
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 2decilitryOlej rostlinný
- Na těstíčko
- 1decilitrMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůMouka polohrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
45 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
856 mg
Postup přípravy
- 1Na sádle zpěníme cibuli dorůžova, přidáme nakrájené houby na jemno a orestujeme, zakryjeme, osolíme a dusíme asi 10 minut. Podle potřeby podlijeme vodou a když jsou houby měkké, zahustíme vejcem, dosolíme, opepříme. Plátky veky pokapeme mlékem, vždy mezi dva plátky navršíme vrstvu houbové směsi a spíchneme párátkem. V misce ušleháme z mléka, vajec a mouky těstíčko, ve kterém spojené veky obalíme a osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.