Veka zapečená se sýrem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
38 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
898 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílou veku nakrájíme na plátky, čedar nastrouháme najemno, petrželku posekáme nadrobno. Plátky veky jenom lehce namočíme v mléce, aby se nerozpadly, potom je obalíme rozkvedlaným vejcem a v pánvi na rozpáleném oleji zprudka osmažíme z obou stran. Zbytek vajec rozkvedláme v mléce, přidáme polovinu sýru, sůl, pepř, plátky osmažené veky vyskládáme do pekáčku, zalijeme mléčnou směsí, posypeme zbytkem sýru a dáme zapéct. Zapékáme ve vyhřáté troubě asi 15 až 20 minut, až sýr na povrchu zezlátne.
  • 2
    Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a obložíme plátky rajčat. Celý pokrm posypeme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.