Velikonoční chlebíček

95 min.
Evropa

Ingredience

    • 75gramůBrusinky sušené
    • 75gramůKandované ovoce
    • 100gramůKandovaná pomerančová kůra
    • 6kusůVejce slepičí
    • 200gramůCukr krupice
    • 1kusCukr vanilka
    • 1špetkaSůl
    • 50gramůČokoláda hořká
    • 1lžíceLimetková šťáva
    • 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 125gramůOřechy vlašské
    • 1lžíceHera
    • 2lžíceStrouhanka
    • 100gramůCukr moučkový
    • 30mililitrůBrandy
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené brusinky namočíme na 30 minut do brandy, pak je necháme okapat a odložíme do misky.
  • 2
    Čokoládu nasekáme a v misce smícháme kandovanou pomerančovou kůru, kandované ovoce a brusinky.
  • 3
    V míse vyšleháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem. Z bílků, limetkové šťávy a špetky soli ušleháme tuhý sníh a opatrně přimícháme k žloutkové hmotě. Nakonec do těsta zamícháme mouku, kypřící prášek do pečiva, nasekané vlašské ořechy a ovoce s čokoládou.
  • 4
    Chlebíčkovou formu vymažeme Herou a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Těsto vložíme do vymazané formy a pečeme 70 minut.
  • 5
    Po upečení necháme chlebíček vychladnout a bohatě ho posypeme moučkový cukrem, pak servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.