Velikonoční chlebíček
95 min.
Ingredience
- 75gramůBrusinky sušené
- 75gramůKandované ovoce
- 100gramůKandovaná pomerančová kůra
- 6kusůVejce slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 50gramůČokoláda hořká
- 1lžíceLimetková šťáva
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 125gramůOřechy vlašské
- 1lžíceHera
- 2lžíceStrouhanka
- 100gramůCukr moučkový
- 30mililitrůBrandy
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Sušené brusinky namočíme na 30 minut do brandy, pak je necháme okapat a odložíme do misky.
- 2Čokoládu nasekáme a v misce smícháme kandovanou pomerančovou kůru, kandované ovoce a brusinky.
- 3V míse vyšleháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem. Z bílků, limetkové šťávy a špetky soli ušleháme tuhý sníh a opatrně přimícháme k žloutkové hmotě. Nakonec do těsta zamícháme mouku, kypřící prášek do pečiva, nasekané vlašské ořechy a ovoce s čokoládou.
- 4Chlebíčkovou formu vymažeme Herou a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Těsto vložíme do vymazané formy a pečeme 70 minut.
- 5Po upečení necháme chlebíček vychladnout a bohatě ho posypeme moučkový cukrem, pak servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.