Velikonoční holoubata
75 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1hrstStrouhanka
- 2kusyHolub
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 50gramůSlanina vepřová
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1342 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
31 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
106 mg
Cukr
518 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné vnitřnosti z holoubat umeleme, přidáme vychladlé rozpuštěné máslo, vejce, strouhanku a osolíme. Ochutíme špetkou muškátového oříšku. Takto připravenou nádivkou, která je poměrně řídká, vyplníme holuby a omotáme je slaninou.
- 2Dáme péci do předem vyhřáté trouby a občas podlijeme horkou vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.