Velikonoční klobásové buchty

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
39 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
724 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Klobásu nakrájíme na kostičky. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uděláme důlek do něj rozdrobíme droždí, špetku cukru, 1-2 dl vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Když droždí vykyne, přidáme 2 žloutky, rozpuštěné vlažné máslo, 2 lžíce smetany, sůl, drcený kmín, pepř a dobře těsto vypracujeme. Musí být vláčné. Zakryjeme ho čistým plátnem a necháme minimálně 30 minut v teple vykynout.
  • 2
    Těsto vyválíme na placku o síle asi 1 cm, nakrájíme z něj obdélníčky přibližně 10 x 10 cm. Do středu dáme lžíci nakrájené klobásy, těsto spojíme a vytvarujeme z něj menší buchty.
  • 3
    Pečící plech potřeme olejem, buchty poskládáme na plech, potřeme je rozšlehaným vajíčkem a necháme je minimálně 15 minut znovu vykynout. Pečeme je v předehřáté troubě na 190°C přibližně 30-35 minut dozlatova.
  • 4
    Podáváme je mírně vychladlé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.