Velikonoční klobásové buchty
70 min.
Ingredience
- 630gramůKlobása uzená
- 300gramůMouka polohrubá
- 20gramůDroždí
- 1špetkaCukr krupice
- 2decilitryMléko plnotučné
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
39 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
724 mg
Postup přípravy
- 1Klobásu nakrájíme na kostičky. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uděláme důlek do něj rozdrobíme droždí, špetku cukru, 1-2 dl vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Když droždí vykyne, přidáme 2 žloutky, rozpuštěné vlažné máslo, 2 lžíce smetany, sůl, drcený kmín, pepř a dobře těsto vypracujeme. Musí být vláčné. Zakryjeme ho čistým plátnem a necháme minimálně 30 minut v teple vykynout.
- 2Těsto vyválíme na placku o síle asi 1 cm, nakrájíme z něj obdélníčky přibližně 10 x 10 cm. Do středu dáme lžíci nakrájené klobásy, těsto spojíme a vytvarujeme z něj menší buchty.
- 3Pečící plech potřeme olejem, buchty poskládáme na plech, potřeme je rozšlehaným vajíčkem a necháme je minimálně 15 minut znovu vykynout. Pečeme je v předehřáté troubě na 190°C přibližně 30-35 minut dozlatova.
- 4Podáváme je mírně vychladlé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.