Velikonoční koláč z listového těsta

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
39 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát rozmrazíme, propláchneme a necháme odkapat. Na pánvi rozpálíme 50 g másla, osmahneme na malé kostky nakrájenou cibuli, přidáme špenát, rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a chvilku podusíme.
  • 2
    Listové těsto rozválíme na moukou posypaném válu, na dva pláty podle velikosti formy, ve které budeme koláč péct. Formu vymažeme máslem a položíme první plát těsta, který také potřeme máslem. Na něj natřeme špenátovou směs, posypeme nastrouhaným sýrem a přiklopíme druhým plátem, potřeme máslem a těsto pokapeme vodou, vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme přibližně 30 minut.
  • 3
    Upečený koláč vyndáme z trouby, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na úhledné čtverce nebo obdélníky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.