Velikonoční kůzlecí pečínka

195 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
110 g
Tuky
36 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
210 mg
Cukr
100 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 160°C. Kýtu z kůzlete očistíme od blan, omyjeme ji a osušíme. Celou hlavičku česneku (asi 8 stroužků) očistíme, stroužky prolisujeme a promícháme se solí. Slaninu nakrájíme na plátky.
  • 2
    Celou kýtu potřeme utřeným česnekem, vložíme ji do pekáče na 1/2 plátků slaniny, povrch kýty pokryjeme 2/2 plátků ze slaniny. Pekáč zakryjeme poklicí a vložíme na spodní rošt do trouby. Maso budeme péct pomalu 3-4 hodiny. 1 -2 za hodinu ho polijeme výpekem a otočíme. Přibližně 10-15 minut před dopečením troubu zapneme na 200°C, poklici odebereme a maso pečeme do zlatohněda.
  • 3
    Kůzlecí pečínku naporcujeme a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.