Velikonoční mazanec
75 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr moučkový
- 30gramůDroždí
- 500gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 120gramůCukr krupice
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 50gramůHrozinky
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůMandle
- 250mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Do 100ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme lžičku cukru a mouky. Promícháme a necháme vykynout.
- 2Mouku smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a kváskem. Vlijeme rozpuštěné máslo, zbylé mléko, sůl a žloutky.
- 3Do těsta vmícháme rozinky a polovinu mandlí.
- 4Mísu přikryjeme a těsto necháme kynout.Poté z něj vytvoříme dva bochánky a necháme kynout.
- 5Dáme je na plech, potřeme rozšlehaným žloutkem nebo vejcem, posypeme mandlemi a nahoře nastřihneme kříž.
- 6Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.