Velikonoční salát s těstovinami a uzeným masem
30 min.
Ingredience
- 200gramůRajčata
- 300gramůMoravské uzené maso
- 250gramůSýr Ementál (Primátor)
- Na těstoviny
- 350gramůTěstoviny Fusilli
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- Na zálivku
- 4lžíceOcet vinný
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 6lžicOlej olivový
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Vaření zeleniny
- 1,5mililitryVoda pitná
- 2kusyMrkev kořen
- 150gramůHrášek mražený
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
34 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a podle návodu uvaříme, scedíme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat.
- 2Rajčata překrojíme na půlky, mrkev očistíme, nakrájíme na tenká kolečka. Sýr i uzené maso nakrájíme na nudličky. Ve vroucí vodě povaříme zhruba 4 minuty hrášek, na minutu přidáme mrkev. Poté slijeme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat. V misce smícháme ocet s olejem, hořčicí, solí a pepřem.
- 3V servírovací míse smícháme těstoviny se všemi surovinami, zamícháme se zálivkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.