Velikonoční tvarohový dezert

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
39 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
1 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce s dvojitým dnem vlijeme smetanu, do ještě studené smetany rozklepneme celé vejce, metličkou nad slabým ohněm šleháme, přisypeme cukr, vanilkový cukr, za stálého míchání přivedeme smetanu k varu, přidáme máslo a povaříme další 2 minuty, aby šlehačka zhoustla. Stáhneme ze sporáku, necháme vychladnout.
  • 2
    Tvaroh vložíme do misky, rozšleháme, potom přidáme vychladlou smetanu a šleháme dohromady. Přidáme rozinky, drobně nasekané ořechy, vsypeme mix kandovaného ovoce, podle vlastní chuti přisolíme, vařečkou směs promícháme a vložíme do čisté utěrky, kterou dobře stáhneme, pověsíme nad vysoký hrnec a necháme viset celou noc, aby odkapala voda.
  • 3
    Ztuhlý tvaroh vybereme z utěrky, položíme na vhodný podnos, nakrájíme na úhledné porce a nabízíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.