Velikonoční tvarohový dezert
40 min.
Ingredience
- 50gramůCukr třtinový
- 40gramůCukr vanilka
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůRozinky bílé
- 60gramůOřechy vlašské
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 120gramůKandované ovoce
- 750gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
39 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
1 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s dvojitým dnem vlijeme smetanu, do ještě studené smetany rozklepneme celé vejce, metličkou nad slabým ohněm šleháme, přisypeme cukr, vanilkový cukr, za stálého míchání přivedeme smetanu k varu, přidáme máslo a povaříme další 2 minuty, aby šlehačka zhoustla. Stáhneme ze sporáku, necháme vychladnout.
- 2Tvaroh vložíme do misky, rozšleháme, potom přidáme vychladlou smetanu a šleháme dohromady. Přidáme rozinky, drobně nasekané ořechy, vsypeme mix kandovaného ovoce, podle vlastní chuti přisolíme, vařečkou směs promícháme a vložíme do čisté utěrky, kterou dobře stáhneme, pověsíme nad vysoký hrnec a necháme viset celou noc, aby odkapala voda.
- 3Ztuhlý tvaroh vybereme z utěrky, položíme na vhodný podnos, nakrájíme na úhledné porce a nabízíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.