Velikonoční vaječný salát s křenovou zálivkou
15 min.
Ingredience
- 1kusCibule červená
- 1kusČekanka
- 30gramůKřen
- 1kusSalát hlávkový
- 4kusyVejce slepičí
- Na zálivku
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaCukr krupice
- 3lžíceOcet vinný
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, křen jemně nastrouháme, salát i čekanku natrháme na širší proužky. Olej smícháme se smetanou, octem, cukrem, solí a pepřem.
- 2Promícháme křen s cibulí, přelijeme zálivkou a necháme alespoň půl hodiny uležet.
- 3Servírovací mísu vyložíme listy salátu, poklademe rozpůlenými, natvrdo uvařenými vejci a přelijeme zálivkou. Vychladíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.