Velikonoční vajíčkový salát se žampiony
20 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 1kusSalát hlávkový
- 150gramůŘedkvička
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 1kusRajčata
- Na zálivku
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceOlej olivový
- 1,5lžíceCukr krupice
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 150mililitrůJogurt bílý
- 4lžičkyHořčice plnotučná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
40 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V misce našleháme jogurt se smetanou a olejem. Vmícháme hořčici, cukr a podle chuti sůl a pepř. Zálivku necháme vychladit.
- 2Do servírovací mísy vsypeme na proužky nakrájený salát, na dílky nakrájené rajče, plátky žampionů a na kolečka nakrájené ředkvičky. Vše zlehka promícháme.
- 3Každou porci salátu ozdobíme osminkami natvrdo uvařených vajec a přelijeme zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.