Velikonoční vejce plněná nivou, paštikou a hořčicí
30 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 800mililitrůVoda pitná
- 120gramůMáslo čerstvé
- 70gramůSýr Niva (Rokfór)
- 70gramůPaštika játrová
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 80gramůŠunka dušená
- 50gramůSalám Herkules
- 4kusyRajčata
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
46 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1000 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat, sýr nastrouháme. Rajčata opláchneme a nakrájíme na měsíčky.
- 2Vejce oloupeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky, nastrouháme je, osolíme, opepříme a utřeme se změklým máslem. Třetinu žloutků umícháme se strouhaným sýrem dohladka, třetinu s paštikou, kterou ochutíme mletou paprikou a poslední třetinu vymícháme s hořčicí.
- 3Hotové náplně plníme do bílků a pod fólií necháme v chladničce vychladit.
- 4Servírovací mísu vyložíme listy salátu, poklademe plněnými půlkami vajec, obložíme kornoutky ze šunky a salámu a měsíčky rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.