Velikonoční závin s kuřecím masem
60 min.
Ingredience
- 80gramůMouka pšeničná hrubá
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 3lžíceVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- Na nádivku
- 30gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůKuřecí maso vařené
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 1kusVejce slepičí
- 120gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1špetkaZázvor mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
23 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
73 mg
Cukr
476 mg
Postup přípravy
- 1Vařené kuřecí maso umeleme, sýr nastrouháme, petrželovou nať jemně nasekáme.
- 2Na pánvi připravíme světlou jíšku z másla a mouky. Zředíme ji zašleháním vývaru a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté odstavíme, vmícháme mleté maso, vejce, strouhaný muškátový oříšek, petrželovou nať, sůl, zázvor a na závěr vsypeme strouhaný sýr.
- 3K bílkům přilijeme vodu a vyšleháme pevný sníh. Do sněhu zlehka vmícháme rozšlehané žloutky a prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech, vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 175°C pečeme, až těsto zezlátne.
- 4Hotové, ještě teplé těsto potřeme masovou nádivkou a zavineme. V chladničce pod fólií necháme vychladnout. Poté nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.