Velikonoční závin s kuřecím masem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
23 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
73 mg
Cukr
476 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené kuřecí maso umeleme, sýr nastrouháme, petrželovou nať jemně nasekáme.
  • 2
    Na pánvi připravíme světlou jíšku z másla a mouky. Zředíme ji zašleháním vývaru a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté odstavíme, vmícháme mleté maso, vejce, strouhaný muškátový oříšek, petrželovou nať, sůl, zázvor a na závěr vsypeme strouhaný sýr.
  • 3
    K bílkům přilijeme vodu a vyšleháme pevný sníh. Do sněhu zlehka vmícháme rozšlehané žloutky a prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech, vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 175°C pečeme, až těsto zezlátne.
  • 4
    Hotové, ještě teplé těsto potřeme masovou nádivkou a zavineme. V chladničce pod fólií necháme vychladnout. Poté nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.