Velmi pikantní sýrová směs
20 min.
Ingredience
- 160gramůTvarůžky olomoucké malé
- 200gramůSýr Krkonošský pivní
- 100gramůSýr Romadur 40%
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
- 5kusůFeferony
- 1kusCibule červená
- 4stroužkyČesnek
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžičkyKmín celý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2kusyBobkový list
- 2lžícePivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 250mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
64 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Olomoucké tvarůžky nakrájíme na čtvrtky, pivní sýr a romadúr nakrájíme na silné plátky a nivu na kostky o hraně 2 cm. Vše zlehka promícháme s česnekem nakrájeným na plátky, nasekanou petrželkou, kmínem, mletou paprikou a bobkovým listem a černým pivem. Směs postupně vkládáme do uzavíratelné sklenice, prokládáme plátky cibule a feferonkami a zalijeme olejem, aby byly sýry potopené. Sklenici uzavřeme a necháme uležet v chladničce čtyři až šest dní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.