Velšský pamlsek
20 min.
Ingredience
- 200gramůSýr Čedar
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 60mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3lžičkyHořčice staroanglická
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8plátkůChléb toastový
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
24 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Troubu rozpálíme na 250 °C. Ze sýra odkrojíme kůru a zbytek nastrouháme.
- 2V hrnci necháme rozpustit máslo, zalijeme pivem a na silném ohni zahřejeme. Za stálého míchání necháme v tekutině rozpustit sýr. Ochutíme solí, pepřem, hořčicí a worcestrem.
- 3Tousty naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, navrstvíme na ně sýrovou hmotu a v troubě cca 4-5 minut zapečeme. Ihned teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.