Venkovská paštika

145 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
26 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
100 mg
Cukr
111 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra bez blan a kanálků rozmixujeme na hrubo. Přidáme hrubě pomletá masa, špek, nadrobno pokrájenou šalotku, utřený česnek, koňak, koření a vše promícháme.
  • 2
    Plátky slaniny roztáhneme a vyložíme jimi zapékací mísu. Jazyk nakrájíme na malé kostičky a spolu se smetanou vmícháme do směsi, zatlačíme do mísy. Navrch položíme bobkový list. Přesahující plátky slaniny přehneme.
  • 3
    Mísu přikryjeme dvěma vrstvami alobalu nebo těsnící poklicí a dáme do pečící nádoby s vlažnou vodou tak, aby voda sahala do poloviny výšky mísy. Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme 2 hodiny. Vyndáme a odkryjeme.
  • 4
    Na mísu položíme nový alobal, zatížíme. Necháme vychladnout při pokojové teplotě, poté ji dáme stále zatíženou do lednice.
  • 5
    Před podáváním sundáme alobal a nakrájíme na tenké plátky. Podáváme s pečivem nebo salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.