Venkovská paštika
145 min.
Ingredience
- 340gramůJátra vepřová
- 340gramůVepřové maso mleté
- 120gramůTelecí maso mleté
- 225gramůVepřový bok uzený
- 2kusyŠalotka
- 225gramůSlanina vepřová
- 3lžíceMartell cognac
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 120gramůVepřový jazyk uzený
- 1kusBobkový list
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaNové koření mleté
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
26 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
100 mg
Cukr
111 mg
Postup přípravy
- 1Játra bez blan a kanálků rozmixujeme na hrubo. Přidáme hrubě pomletá masa, špek, nadrobno pokrájenou šalotku, utřený česnek, koňak, koření a vše promícháme.
- 2Plátky slaniny roztáhneme a vyložíme jimi zapékací mísu. Jazyk nakrájíme na malé kostičky a spolu se smetanou vmícháme do směsi, zatlačíme do mísy. Navrch položíme bobkový list. Přesahující plátky slaniny přehneme.
- 3Mísu přikryjeme dvěma vrstvami alobalu nebo těsnící poklicí a dáme do pečící nádoby s vlažnou vodou tak, aby voda sahala do poloviny výšky mísy. Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme 2 hodiny. Vyndáme a odkryjeme.
- 4Na mísu položíme nový alobal, zatížíme. Necháme vychladnout při pokojové teplotě, poté ji dáme stále zatíženou do lednice.
- 5Před podáváním sundáme alobal a nakrájíme na tenké plátky. Podáváme s pečivem nebo salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.