Vepřová domácí paštika se sherry brandy
190 min.
Ingredience
- 500gramůVepřový bok
- 200gramůSlanina vepřová
- 200gramůJátra vepřová
- 1lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5decilitrBorovička
- 80gramůMáslo čerstvé
- Marináda
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 4kusyNové koření celé
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 2decilitryVíno červené
- 1decilitrSherry brandy
- 5gramůJalovec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1216 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
107 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
548 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřový, omytý a osušený, prorostlý bůček a uzenou slaninu pokrájíme na kostky velikosti sousta. Dáme je do mísy, posypeme celým jalovcem, celým černým pepřem, novým kořením, přidáme snítku tymiánu (1 lžíce), 1 lžičku cukru, 1 lžičku soli a vše zalijeme červeným sladkým vínem a sherry brandy. Mísu zakryjeme a dáme do chladničky. Maso necháme marinovat 12 hodin.
- 2Druhý den maso i s marinádou vložíme do zapékací mísy a pod poklicí v předehřáté troubě při 170°C pečeme přibližně 1.5 hodiny. Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Upečené maso vyjmeme, výpek scedíme, zachytíme do sklenice a necháme vychladnout. Sádlo z vychladlého výpeku sebereme.
- 3Omytá syrová játra a maso 2x pomeleme najemno na masovém strojku. Směs v misce vyšeháme s měkkým máslem, promícháme s mořskou solí, pepřem a borovičkou. Paštiku dáme do čistých, suchých zavařovacích sklenic a povrch paštiky uhladíme. Zalijeme roztopeným sádlem z výpeku, sklenice uzavřeme a zavaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.