Vepřová hlava jako ovar
120 min.
Ingredience
- 3kilogramyVepřová hlava
- 150gramůCibule
- 20gramůSůl
- 10gramůPepř černý celý
- 200gramůHořčice
- 200gramůKřen
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
61 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
967 mg
Cukr
535 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou hlavu bez štětin omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla akorát ponořená, osolíme, přidáme dvě celé cibule, celý pepř, přivedeme k varu a vaříme velmi zvolna přibližně hodinu a půl. Hlavu vyndáme, naporcujeme, zvlášť odřízneme rypáček, ouška, lalok. Porce masa vložíme do velké servírovací mísy, dáme doprostřed stolu a každý strávník si bere to, co má rád.
- 2Spolu s masem podáváme strouhaný křen a hořčici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.