Vepřová játra dušená na cibulce

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
16 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
714 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřová játra zbavíme žilek, opláchneme je a nakrájíme na nudličky nebo plátky.
  • 2
    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a dorůžova ji osmahneme na polovině tuku. Přidáme játra, za stálého míchání osmahneme, potom přidáme pepř a kmín, zastříkneme trochou vody a za občasného promíchání dusíme pod poklicí doměkka.
  • 3
    Měkká játra vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
  • 4
    Nakonec omáčku procedíme na játra, velmi krátce podusíme, osolíme a krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
zinovije@seznam.cz
út 19. 5. 2015
Atiz
Výborný
Anonymní uživatel
pá 16. 9. 2016
Vepřová játra dušená na cibulce
výborné,moc jsme si pochutnali.😊😊😊
pupendo
so 21. 1. 2017
Uživatel uvařil tento recept
Výborné.