Vepřová játra dušená na cibulce
80 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 120gramůTuk
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramKmín celý
- 30gramůSůl
- 1litrVoda pitná
- 1000gramůJátra vepřová
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
16 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
714 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřová játra zbavíme žilek, opláchneme je a nakrájíme na nudličky nebo plátky.
- 2Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a dorůžova ji osmahneme na polovině tuku. Přidáme játra, za stálého míchání osmahneme, potom přidáme pepř a kmín, zastříkneme trochou vody a za občasného promíchání dusíme pod poklicí doměkka.
- 3Měkká játra vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
- 4Nakonec omáčku procedíme na játra, velmi krátce podusíme, osolíme a krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
zinovije@seznam.cz
út 19. 5. 2015
Atiz
Výborný
Anonymní uživatel
pá 16. 9. 2016
Vepřová játra dušená na cibulce
výborné,moc jsme si pochutnali.😊😊😊
pupendo
so 21. 1. 2017
Uživatel uvařil tento recept
Výborné.