Vepřová játra na pomerančích
35 min.
Ingredience
- 1kilogramJátra vepřová
- 1kusCibule
- 3kusyPomeranče
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
14 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Játra očistíme a nakrájíme na plátky. Pomeranče dobře omyjeme a i se slupkou rozkrájíme na 5 mm silná kolečka. Cibuli oloupeme a jemně pokrájíme.
- 2V pánvi rozpálíme olej, na něj vložíme nakrájenou cibuli a játra, která jsme mírně opepřili. Vše krátce orestujeme, aby se játra tzv. zatáhla.
- 3Pekáček nebo zapékací mísu vytřeme olejem, na dno položíme plátky pomerančů, na ně orestovaná játra a zalijeme výpekem z pánve.
- 4Pekáček vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a pečeme 15 - 20 minut.
- 5Podáváme s hranolky, plátkem pomeranče a šťávou z pekáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.