Vepřová játra na pomerančích

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
14 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra očistíme a nakrájíme na plátky. Pomeranče dobře omyjeme a i se slupkou rozkrájíme na 5 mm silná kolečka. Cibuli oloupeme a jemně pokrájíme.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej, na něj vložíme nakrájenou cibuli a játra, která jsme mírně opepřili. Vše krátce orestujeme, aby se játra tzv. zatáhla.
  • 3
    Pekáček nebo zapékací mísu vytřeme olejem, na dno položíme plátky pomerančů, na ně orestovaná játra a zalijeme výpekem z pánve.
  • 4
    Pekáček vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a pečeme 15 - 20 minut.
  • 5
    Podáváme s hranolky, plátkem pomeranče a šťávou z pekáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.