Vepřová játra na víně

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 600gramůJátra vepřová
    • 1lžíceSolamyl
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 100gramůHouby čerstvé
    • 1lžičkaSůl
    • 50mililitrůVíno červené
    • 1špetkaCukr krupice
    • 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
9 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
855 mg
Cukr
617 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky a posypeme solamylem. Zprudka je po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji.
  • 2
    K játrům přidáme očištěné, na plátky nakrájené a podušené houby, prolisovaný česnek a vše zalijeme červeným vínem. Nakonec přidáme cukr a dusíme doměkka.
  • 3
    Hotová játra osolíme a upravíme na talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.