Vepřová játra na víně
35 min.
Ingredience
- 600gramůJátra vepřová
- 1lžíceSolamyl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 100gramůHouby čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 50mililitrůVíno červené
- 1špetkaCukr krupice
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
9 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
855 mg
Cukr
617 mg
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky a posypeme solamylem. Zprudka je po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji.
- 2K játrům přidáme očištěné, na plátky nakrájené a podušené houby, prolisovaný česnek a vše zalijeme červeným vínem. Nakonec přidáme cukr a dusíme doměkka.
- 3Hotová játra osolíme a upravíme na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.