Vepřová játra pro celiatiky
70 min.
Ingredience
- 500gramůJátra vepřová
- 1kusCibule
- 1lžíceSolamyl
- 2gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 2lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
8 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
558 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřová játra propláchneme pod tekoucí vodou, odblaníme je a nakrájíme na silnější nudličky.
- 2Lžíci solamylu rozmícháme v trošce vody.
- 3Cibuli oloupeme a nasekáme ji nadrobno. V kastrolu na oleji zpěníme nasekanou cibuli a nasypeme na ní nakrájená játra. Játra s cibulí zprudka restujeme, až do doby, než kousky masa získají jemnou kůrčičku. Potom do orestovaného masa vmícháme solamyl rozmíchaný ve vodě a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne. Nakonec dušené maso ochutíme pepřem, případně solí a podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.