Vepřová játra pro celiatiky

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
8 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
558 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřová játra propláchneme pod tekoucí vodou, odblaníme je a nakrájíme na silnější nudličky.
  • 2
    Lžíci solamylu rozmícháme v trošce vody.
  • 3
    Cibuli oloupeme a nasekáme ji nadrobno. V kastrolu na oleji zpěníme nasekanou cibuli a nasypeme na ní nakrájená játra. Játra s cibulí zprudka restujeme, až do doby, než kousky masa získají jemnou kůrčičku. Potom do orestovaného masa vmícháme solamyl rozmíchaný ve vodě a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne. Nakonec dušené maso ochutíme pepřem, případně solí a podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.