Vepřová játra s lečem
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 50gramůSlanina vepřová
- 300gramůJátra vepřová
- 5lžicLečo sterilované
- 1hrnekVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůPárky jemné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
18 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
963 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na plátky a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme a vložíme očištěná, na kousky nakrájená játra a na kostičky nakrájené párky. Krátce orestujeme.
- 2Potom přidáme lečo, podlijeme trochou horké vody a za stálého míchání vaříme doměkka.
- 3Nakonec pokrm osolíme, opepříme a vmícháme mletou papriku a nasekaná, natvrdo uvařená vejce. Jen prohřejeme a ihned podáváme.
- 4Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.