Vepřová játra s vejci
35 min.
Ingredience
- 600gramůJátra vepřová
- 160gramůCibule
- 8kusůVejce slepičí
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 200gramůChléb celozrnný žitný
- 60gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
34 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostičky. Cibuli pokrájíme nadrobno, vejce rozkvedláme v hrnku.
- 2V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme k cibuli játra, orestujeme, zalijeme vejci, osolíme, opepříme a promícháme. Jakmile se vejce srazí, odstavíme. Játra s vejci rozdělíme na talířky a podle chuti dosolíme.
- 3Podáváme s žitným tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.