Vepřová játra se sýrem
35 min.
Ingredience
- 400gramůJátra vepřová
- 60gramůOlej stolní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 80gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
23 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
20 mg
Vápník
171 mg
Postup přípravy
- 1Omytá játra nakrájíme na plátky, vložíme je na pánev s rozehřátým olejem a po obou stranách krátce osmahneme. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme ve vlastní šťávě.
- 2Poloměkká játra poklademe plátky sýru a zakapeme worcesterem. Když se sýr začne tavit, přendáme játra na talíře, osolíme a podlijeme lžičkou šťávy.
- 3Podáváme s opečenými bramborami nebo s chlebem a obkládáme zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.