Vepřová játra se zeleninou
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůJátra vepřová
- 80gramůSlanina vepřová
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 5kusůRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
14 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá játra nakrájíme na řízky, opepříme, lehce obalíme v hladké mouce, zprudka opečeme v pánvi na rozpuštěné slanině.
- 2K opečeným játrům přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, očištěné, na nudličky rozkrájené papriky a omytá, na kolečka pokrájená rajčata. Dusíme pod pokličkou do měkka.
- 3Hotová játra podle chuti osolíme.
- 4Podáváme s rýží nebo se slaným pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.