Vepřová játra smažená (minutka)
25 min.
Ingredience
- 1000gramůJátra vepřová
- 200gramůStrouhanka
- 30gramůSůl
- 80gramůVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
30 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
795 mg
Cukr
924 mg
Postup přípravy
- 1Vepřová játra očistíme, opláchneme a odblaníme. Nakrájíme je na stejné plátky, naklepeme a okraje nařízneme.
- 2Plátky obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém oleji je po obou stranách smažíme dozlatova.
- 3Játra osolíme ihned po vyjmutí z tuku.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.