Vepřová játra z Beskyd – škračky

24 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
29 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
342 mg
Cukr
736 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřová játra omyjeme, očistíme od blan, pokrájíme na hranolky.
  • 2
    V hlubší pánvi si zpěníme na oleji s máslem šalotku. Přidáme játra, promícháme a krátce, za stálého míchání, restujeme.
  • 3
    Posypeme je drceným kmínem, pepřem, chilli a necháme chvíli dusit pod pokličkou ve vlastní šťávě.
  • 4
    Vejce rozšleháme se solí (1–2 lžičky). Když jsou játra vydušená, přimícháme vejce. Mícháme do doby, až vajíčka lehce ztuhnou a obalí nám jednotlivé kousky jater na pánvi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.