Vepřová játra z Beskyd – škračky
24 min.
Ingredience
- 900gramůJátra vepřová
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 3kusyŠalotka
- 1,5lžičkyKmín drcený
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2špetkyChilli koření mleté
- 6kusůVejce slepičí
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
29 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
342 mg
Cukr
736 mg
Postup přípravy
- 1Vepřová játra omyjeme, očistíme od blan, pokrájíme na hranolky.
- 2V hlubší pánvi si zpěníme na oleji s máslem šalotku. Přidáme játra, promícháme a krátce, za stálého míchání, restujeme.
- 3Posypeme je drceným kmínem, pepřem, chilli a necháme chvíli dusit pod pokličkou ve vlastní šťávě.
- 4Vejce rozšleháme se solí (1–2 lžičky). Když jsou játra vydušená, přimícháme vejce. Mícháme do doby, až vajíčka lehce ztuhnou a obalí nám jednotlivé kousky jater na pánvi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.