Vepřová játra zapečená
55 min.
Ingredience
- 300gramůJátra vepřová
- 150gramůKachní sádlo
- 4kusyVejce slepičí
- 80mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 6gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 200gramůChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
16 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
133 mg
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Vepřová játra odblaníme, omyjeme, umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, přidáme kachní sádlo, osolíme, opepříme, rozklepneme do mísy vejce, smetanu vyšleháme a přidáme k játrům nebo použijeme šlehačku ve spreji. Vše spolu promícháme, naplníme podlouhlou formu na pečení a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě při střední teplotě asi půl hodiny. Upečená játra necháme vychladnout, vyklopíme z formy, nakrájíme na plátky a podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.