Vepřová kolena na pivu
135 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové koleno
- 1lžičkaSůl
- 8kusůBobkový list
- 800mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžíceSádlo vepřové škvařené
- 2kusyCibule
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1570 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
131 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
573 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, kůži na kolenech nařízneme do mřížky, osolíme a opepříme.
- 2Kolena posypeme drcenými bobkovými listy, vložíme do mísy, přelijeme pivem a pod fólií přes noc marinujeme. Kolena občas otočíme.
- 3Na pekáči na sádle zpěníme cibuli, vložíme marinovaná kolena, ze všech stran orestujeme, přilijeme pivo, přiklopíme a v předehřáté troubě pečeme zhruba dvě hodiny.
- 4Když je maso téměř měkké, odklopíme a dopečeme, aby mělo křupavou kůrku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.