Vepřová kotleta v kokosové omáčce
80 min.
Ingredience
- 2lžíceMandle
- 4kusyVejce slepičí
- 5decilitrůVoda pitná
- 3kusyCibule
- 150gramůMungo klíčky
- 5,5decilitrůKokosové mléko
- 4lžíceOlej olivový
- 1kilogramVepřové kotlety
- 0,5lžíceOmáčka rybí
- Marináda
- 2lžičkyPivo tmavé 12% 4,0% obj.
- 1lžíceCukr krupice
- 3stroužkyČesnek
- 0,5decilitrOmáčka rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
951 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
66 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
32 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Vykostěnou vepřovou kotletu omyjeme, osušíme, odkrojíme tučné části a maso nakrájíme na kostky velikosti sousta.
- 2Připravíme si marinádu: do mísy dáme 4 lžíce rybí vietnamské omáčky a smícháme ji s prolisovaným česnekem, 0.5 dl černého piva a 2 lžičkami cukru a 1 lžíci oleje. Maso vložíme do marinády, dobře promícháme a necháme v chladu marinovat asi 2 hodiny.
- 3Mezitím si dáme do rendlíku 4 vejce, zalijeme je 5 dl vody a uvaříme je natvrdo. Vaříme je 10 minut, pak je zchladíme a oloupeme.
- 4Lahůdkovou cibuli očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Klíčky Mungo v sítu promyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
- 5V pánvi si rozpálíme olej, na něm maso zprudka restujeme dozlatova asi po minutě z každé strany. Pak maso vyjmeme, dáme ho do hrnce, zalijeme kokosovým mlékem, přidáme celé oloupané mandle, snížíme teplotu a pod pokličkou pomalu vaříme maso doměkka asi 35-40 minut. Hned na začátku vaření odstraníme z hladiny mléka povlak.
- 6Když je maso měkké, rozdělíme ho na talíře, přidáme celá vejce, ozdobíme cibulkou, klíčky Mungo, pokapeme rybí omáčkou (asi 1 lžíce) a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.