Vepřová krkovice na pivu

140 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
45 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
10 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou a očištěnou krkovici nakrájíme na větší kostky, osolíme 0,5 lžičkou soli a opepříme a vložíme do zapékací mísy.
  • 2
    Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na proužky, přidáme k masu. Vše okořeníme kmínem, přidáme bobkový list, podlijeme pivem a troubě předehřáté na 170 °C pečeme zhruba 2 hodiny. V průběhu pečení občas promícháme.
  • 3
    V mezičase oloupeme a omyjeme batáty, nakrájíme na kostky, osolíme a přendáme do pekáče. Přidáme máslo, tymián, přikryjeme alobalem a přidáme do trouby k masu, zhruba po hodině pečení. A dál asi hodinu pečeme při 170 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.