Vepřová krkovice na pivu
140 min.
Ingredience
- 800gramůVepřové maso libové
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř růžový mletý
- 3kusyCibule
- 1lžičkaKmín celý
- 3kusyBobkový list
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 800gramůBrambory sladké (Batáty)
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3kusyTymián čerstvý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
45 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
10 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Omytou a očištěnou krkovici nakrájíme na větší kostky, osolíme 0,5 lžičkou soli a opepříme a vložíme do zapékací mísy.
- 2Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na proužky, přidáme k masu. Vše okořeníme kmínem, přidáme bobkový list, podlijeme pivem a troubě předehřáté na 170 °C pečeme zhruba 2 hodiny. V průběhu pečení občas promícháme.
- 3V mezičase oloupeme a omyjeme batáty, nakrájíme na kostky, osolíme a přendáme do pekáče. Přidáme máslo, tymián, přikryjeme alobalem a přidáme do trouby k masu, zhruba po hodině pečení. A dál asi hodinu pečeme při 170 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.