Vepřová krkovice se sušeným ovocem

65 min.
Švédsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
51 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené ovoce (švestky, meruňky, hrušky a jablka) nakrájíme na klínky. Krkovici vykostíme a protáhneme polovinou sušeného ovoce, maso osolíme, opepříme a vložíme do pekáče spolu s vykrojenými kostmi. Maso podlijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Když je maso poloměkké, přidáme druhou polovinu ovoce a dopečeme.
  • 2
    Maso podáváme nakrájené na plátky a přelité vypečenou omáčkou i s ovocem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.