Vepřová krkovice se sušeným ovocem
65 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyVepřová krkovička
- 80gramůŠvestky sušené
- 80gramůMeruňky sušené
- 80gramůHrušky sušené
- 80gramůKřížaly (sušená jablka)
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
51 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Sušené ovoce (švestky, meruňky, hrušky a jablka) nakrájíme na klínky. Krkovici vykostíme a protáhneme polovinou sušeného ovoce, maso osolíme, opepříme a vložíme do pekáče spolu s vykrojenými kostmi. Maso podlijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Když je maso poloměkké, přidáme druhou polovinu ovoce a dopečeme.
- 2Maso podáváme nakrájené na plátky a přelité vypečenou omáčkou i s ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.