Vepřová krkovice vařená v sádle s česnekem a bylinkami

280 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
986 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
92 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
524 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou omytou a osušenou krkovici rozkrojíme na dvě části. Každou stáhneme provázkem tak, že z masa utvoříme válečky. Maso osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Očistíme velkou cibuli a pokrájíme ji nadrobno. Očistíme 2 paličky česneku (asi 20 stroužků) a pokrájíme je. Čerstvý tymián a čerstvou majoránku omyjeme pod tekoucí vodou a necháme je oschnout.
  • 2
    Ve vyšším, větším hrnci si rozpálíme sádlo a špalíčky masa orestujeme z každé strany dozlatova. Restujeme celkem asi 8 minut. Maso vyjmeme, na výpek dáme cibuli, kterou osmažíme dorůžova, přidáme česnek, celé snítky bylinek, promícháme a krátce, asi 1 minutu ještě smažíme. Poté přidáme maso a vše zalijeme rozehřátým vyškvařeným sádlem (1-1,8 kg). Sádla dáme tolik, aby maso bylo zcela v sádle ponořené. Záleží na velikosti nádoby.
  • 3
    Krkovici v sádle zvolna vaříme - tzv. "táhneme" při mírné teplotě 90°C 3-4 hodiny. Poté ji v sádle necháme vychladnout do druhého dne.
  • 4
    Druhý den sádlo z krkovice odstraníme, maso pokrájíme na plátky a podáváme s chlebem a hořčicí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.