Vepřová krkovice vařená v sádle s česnekem a bylinkami
280 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová krkovička
- 4lžícePepř 4 barev
- 1kusCibule
- 20stroužkůČesnek
- 2lžíceTymián čerstvý
- 2lžíceMajoránka čerstvá
- 100gramůHořčice kremžská
- 1špetkaSůl
- 5krajícůChléb konzumní
- 700gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
986 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
92 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
524 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou omytou a osušenou krkovici rozkrojíme na dvě části. Každou stáhneme provázkem tak, že z masa utvoříme válečky. Maso osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Očistíme velkou cibuli a pokrájíme ji nadrobno. Očistíme 2 paličky česneku (asi 20 stroužků) a pokrájíme je. Čerstvý tymián a čerstvou majoránku omyjeme pod tekoucí vodou a necháme je oschnout.
- 2Ve vyšším, větším hrnci si rozpálíme sádlo a špalíčky masa orestujeme z každé strany dozlatova. Restujeme celkem asi 8 minut. Maso vyjmeme, na výpek dáme cibuli, kterou osmažíme dorůžova, přidáme česnek, celé snítky bylinek, promícháme a krátce, asi 1 minutu ještě smažíme. Poté přidáme maso a vše zalijeme rozehřátým vyškvařeným sádlem (1-1,8 kg). Sádla dáme tolik, aby maso bylo zcela v sádle ponořené. Záleží na velikosti nádoby.
- 3Krkovici v sádle zvolna vaříme - tzv. "táhneme" při mírné teplotě 90°C 3-4 hodiny. Poté ji v sádle necháme vychladnout do druhého dne.
- 4Druhý den sádlo z krkovice odstraníme, maso pokrájíme na plátky a podáváme s chlebem a hořčicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.