Vepřová krkovička s cuketou
80 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová krkovička
- 300gramůCuketa
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
23 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
870 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou vepřovou krkovičku nakrájíme na kostky. Omytou, případně oloupanou cuketu nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme chvíli odležet.
- 2V kastrole na rozpáleném oleji opečeme maso. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek, necháme zesklovatět, okořeníme paprikou, chilli a osolíme. Podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka.
- 3Cuketu přidáme k masu a společně dusíme doměkka.
- 4Šťávu dochutíme hořčicí a necháme jen přejít varem.
- 5Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.