Vepřová kýta na bílém víně

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
38 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do omytého a osušeného masa nařízneme několik zářezů a vyplníme je střídavě na hranolky nakrájenou šunkou, slaninou a okurkou. Maso osolíme.
  • 2
    V kastrole na rozehřátém oleji osmahneme očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vložíme maso, opepříme, podlijeme horkou vodu a dusíme doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme horkou vodou.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a urovnáme na nahřátou mísu.
  • 4
    Šťávu zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, přilijeme víno a chvíli povaříme.
  • 5
    Porce masa přeléváme šťávou. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.