Vepřová kýta na bílém víně
80 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 40gramůSlanina vepřová
- 40gramůŠunka dušená
- 1kusOkurky nakládané
- 1lžičkaSůl
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 120gramůZelenina kořenová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 125mililitrůVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
38 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do omytého a osušeného masa nařízneme několik zářezů a vyplníme je střídavě na hranolky nakrájenou šunkou, slaninou a okurkou. Maso osolíme.
- 2V kastrole na rozehřátém oleji osmahneme očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vložíme maso, opepříme, podlijeme horkou vodu a dusíme doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme horkou vodou.
- 3Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a urovnáme na nahřátou mísu.
- 4Šťávu zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, přilijeme víno a chvíli povaříme.
- 5Porce masa přeléváme šťávou. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.