Vepřová kýta na sherry
45 min.
Ingredience
- 750gramůVepřová kýta
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20mililitrůOlej olivový
- 120gramůCibule
- 160gramůPaprika červená
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 100mililitrůSherry brandy
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 10gramůProtlak rajčatový
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
842 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
54 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme po obou stranách na rozehřátém oleji s máslem. Po opečení je vyndáme.
- 2Na pánvi s tukem zpěníme nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou, 1 minutu osmažíme a zamícháme do ní papriku. Zalijeme vývarem, 2 minuty vaříme, přidáme nakrájenou papriku, madeiru, nakrájené žampiony, rajský protlak a ještě 2-3 minuty mírně povaříme.
- 3Do této šťávy vložíme maso a společně asi 20 minut dusíme.
- 4Nakonec zamícháme smetanu, ochutnáme, dokořeníme a opatrně prohřejeme. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.