Vepřová kýta na sherry

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
842 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
54 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme po obou stranách na rozehřátém oleji s máslem. Po opečení je vyndáme.
  • 2
    Na pánvi s tukem zpěníme nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou, 1 minutu osmažíme a zamícháme do ní papriku. Zalijeme vývarem, 2 minuty vaříme, přidáme nakrájenou papriku, madeiru, nakrájené žampiony, rajský protlak a ještě 2-3 minuty mírně povaříme.
  • 3
    Do této šťávy vložíme maso a společně asi 20 minut dusíme.
  • 4
    Nakonec zamícháme smetanu, ochutnáme, dokořeníme a opatrně prohřejeme. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.